Projectmatig Creëren werkt!

Projectmatig Creëren werkt!

Wat heb ik mijn best gedaan om de afdeling te helpen met hun project. Ik was nog maar net aangenomen voor deze baan en wilde wel dat ze waar kregen voor hun geld. Ik bereidde me dus tot in de puntjes voor en werkte alles zorgvuldig uit. Maar de leden van de projectgroep deden steeds minder, gingen steeds zuurder kijken, ze kwamen te laat of gingen eerder weg.

‘Je moet veel meer achterover gaan zitten en vragen wat wij nodig hebben. Je werkt veel te hard!’ Dat zei de afdelingsmanager toen ik hem durfde te vragen wat ik verkeerd deed. Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing, maar het kwartje viel wel. Door er zo hard aan te trekken werd het mijn project en niet meer dat van hen.

Eerlijk gezegd heb ik mij nog heel vaak aan deze steen gestoten. Wat is het toch lastig om uit dit patroon te komen: Hoe harder ik werk hoe minder de anderen (hoeven te) doen hoe harder ik werk, etcetera. Herken je dit? Ik zie het heel vaak in mijn praktijk: Je hebt een opdracht gekregen, je voelt je verantwoordelijk, maar hoe krijg je je teamleden mee? Hoe hard je ook werkt niets helpt. Je moet er telkens achteraan, niks gaat vanzelf … pffff                 

Met Projectmatig Creëren kreeg ik concrete handvatten om het anders aan te pakken. Het projectteam komt eerder aan tafel en je bouwt samen het project op. Wat een opluchting! Teamleden voelen zich medeverantwoordelijk voor het resultaat, er is meer focus en helderheid over de opdracht, er komt een realistische planning en je houdt als projectleider veel meer overzicht.

Wil jij dat ook leren? In twee vrijdagen krijg je een helder theoretisch kader én praktische handvatten om je project aan te pakken. Je werkt zoveel mogelijk aan je eigen project samen met de andere deelnemers en je krijgt individuele feedback en begeleiding om het met meer plezier en ontspanning aan te pakken. Schrijf je in ….

Wil je meer informatie aarzel dan niet om contact met me op te nemen.