Werkwijze

It’s not the rider, it’s the horse he rode in on that I’m interested in.’ 

Alexander Lowen

 

Zonder woorden?

Ik werk graag ‘zonder woorden’. Dit betekent niet dat we helemaal niet zullen spreken, maar ik heb inmiddels ervaren dat het vaak veel sneller en effectiever werkt als je ook in beweging komt, als je laat zien hoe het met je is.

Zo ga je beter voelen wat er met je aan de hand is en kan je uitproberen welke beweging je zou kunnen maken. Dit geeft je zichtop je mogelijkheden. Je ervaart direct wat je zou kunnen doen en hoe dat voelt.

‘You are your body.’ en ‘You feel with your body, you can not feel if you’re not moving’. Deze uitspraken van Alexander Lowen – grondlegger van de bio-energetica inspireren mij. In de coachingssessies is bewegen daarom een belangrijk onderdeel. Daarbij zijn dan niet meer zoveel woorden nodig. Toch is het goed om uiteindelijk ook woorden te gaan geven aan je ervaringen en inzichten. Daar besteed ik in elke sessie ook aandacht aan, in de afronding, of door een gerichte opdracht, waarin je zelf woorden geeft  aan je ervaringen.

Werkwijze: Een coachingstraject start altijd met een intakegesprek. Daarin maken we kennis met elkaar en krijg je meer informatie over mijn werkwijze. Daarna doe ik je een voorstel voor de aanpak van het traject. Pas als je daarmee akkoord bent gaan we aan de slag. Mijn ervaring is dat een traject vaak bestaat uit ongeveer vijf keer een sessie, maar het is uiteraard afhankelijk van jouw vraag en situatie. Wil je meer weten? Bel of mail me gerust.